• 0
  Az Ön kosara
  A kosár üres.

HASZNOS TIPPEK A MEGFELELŐ KANDALLÓ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Megjelenés dátuma:
HASZNOS TIPPEK A MEGFELELŐ KANDALLÓ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Kandalló vásárlása során mindig érdemes olyan modellt választani, mely a hideg téli éjszakákon meleg, hívogató atmoszférát biztosít. Sokan ragaszkodnak a klasszikus, beépített kandallókhoz, azonban számos más lehetőség is a rendelkezésünkre áll.

Éppen ez a rengeteg opció miatt vesznek el sokan a kandallóvásárlás útvesztőjében. Ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani!

Milyen típusú kandallókban gondolkodhatunk?

 • HASZNOS TIPPEK A MEGFELELŐ KANDALLÓ KIVÁLASZTÁSÁHOZFali kandallók: A fali kandallók a falba illeszkednek, a hagyományos kinézet elérése érdekében pedig kandallóburkolat keretezheti őket.
 • Áthelyezhető kályhák és kandallók: A hordozható kandallókat a legkönnyebb a kémény közelében elhelyezve beüzemelni. Nagy formagazdagságban, széles skálán mozgó műszaki tartalommal választhatók.
 • Kandalló építmények. Tetszés szerinti egyedi kivitelezésben gondolkodhatunk. A tűztér megválasztásában mindenképpen érdemes szakértő véleményét kikérni.

Nézzük meg a különböző típusú kandallók előnyeit és hátrányait:

 • Fa tüzelésű kandallók: A fa tüzelésű kandallók a legklasszikusabb megoldást képviselik. Fő előnyük a tradicionális kinézet és az élmény, melyet a tüzelés, valamint a lángok vidám tánca és a fa pattogása biztosít. Az ilyen kandallók hátránya, hogy klasszikus kéményt igényelnek. A kéményt fontos szakember által, rendszeresen tisztíttatni, a kandallót pedig biztonsági okokból felügyelni kell használat közben.
 • Elektromos kandallók: Az elektromos kandallókban a meleget a tűztérben lévő felforrósodott huzalok biztosítják, a hő eloszlatását a helyiségben pedig a kandallóba szerelt ventilátorok végzik. A lángok realisztikus látványát LED lámpák biztosítják. Az elektromos kandallók kifejezetten biztonságosak és nyugodtan használhatók akkor is, ha gyermekek vagy házi kedvencek is élnek a háztartásban. Ezek a modellek könnyen beszerelhetők, hiszen nincs szükség szellőzőrendszerre.
 • Gázkandallók: A gázkandallókban vezetékes gáz vagy palackos gáz is alkalmazható. A vezetékes, automatius szabályzású gázkandallók jó fűtéshatékonyság mellett esztétikai élményt is biztosítanak. A gázkandalló telepítése előzetes tervezést igényel és kéményre is szükség van.
 • Bioetanolos kandallók: Figyelemre méltó esztétikai élményt jelent az egyre divatosabbá, kedveltebbé váló bioetanol kandalló. Mivel kéményt nem igényel, a lakásban, illetve külterében is bárhol elhelyezhető. Forgalmazzuk az okostechnológiákkal tervezett Planika automata bioetanol- és gázkandallókat is, melyek applikációja telefonról vagy egyéb számítástechnikai eszközről is irányítható.

 

Milyen tulajdonságokra kell még figyelni a kandalló kiválasztása során?

A kandallók számos további tulajdonsággal rendelkeznek, melyeket érdemes figyelembe venni a döntéshozatal során. Erről többet további cikkeinkből és a Gyakori kérdések menüpont alatt is megtudhat.

Amennyiben kérdése van, készséggel segítünk.

“Kandallótűz varázsa az otthon melege!“

Székely Bálint Csaba, cégvezető

Telefon: +36 333-3383

e-mail: balint@kandallo.hu

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..