• 0
    Az Ön kosara
    A kosár üres.

Stílus

Stílus

StílusHa egy-egy kandallót alaposan szemügyre veszünk, felfedezhetjük azokat a jeleket, amelyek jellegzetessé teszik az építményt. Mint egykoron a kastélyok esetében, úgy a kandallókra is jellemzőek az építési stílusok. Természetesen nem dönthetünk kizárólagosan a pillanatnyi kedvünk szerint, hiszen egy rusztikus stílusban megépített kandalló a legritkább esetben illik a modern lakberendezésű szobákba. Aggodalomra azért semmi ok, hiszen némi jóízléssel vagy a kivitelezők hasznos tanácsait meghallgatva mi magunk is könnyedén össze tudjuk hangolni, melyik nekünk tetsző építési stílussal formával kérjük az építményt.

Manapság talán a modern formavilág és az egyszerűséget sugárzó minimál stílus térhódítása jellemző. A modern stílus sokunk kedvence és a legtöbb nappaliban remekül mutat. Népszerűsége a fiatalok körében a legnagyobb, akik ódzkodnak a túldíszítettség súlyától. Ám olykor a lágy vonalvezetést merész vagy extravagáns megoldások váltják. Szinte elmondható, hogy a modern megoldások alig alkalmazkodnak szabályokhoz. Ma már a fémmel borított felület sem okoz meglepetést. Ezek a fémes megoldások is az egyszerűséget követik, amelynek az esztétikus összhatáson túl valódi és egyetlen dísze maga a tűz.

skandináv típusú kandallók szintén az egyszerűbb kivitelezési módot részesítik előnyben. A legtöbbször világos falszín jellemzi a vakolt felületet, amelyet fenyődeszka tesz élettel telivé. A világos, vagy legtöbbször hófehér falszín kiemeli a kandalló sötétségét, nemesebbé teszi a belteret, illetve nyitott tűzterű kandalló esetében kivételesen hangulatossá varázsolja a szobát.

rusztikus stílus nem csak a kandallók, hanem a belsőépítészet több szegmensében visszaszorulni voltak kénytelenek. Ma már szerencsére sokan visszatérnek ehhez az egykoron méltán kedvelt stílushoz. Jellemző rá a funkciók kibővítése, ahol minden felület valami másra is kiválóan alkalmas. Egy rusztikus kandalló párkánya nem egyszerűen párkány, ahol elhelyezhetjük a kedvelt dísztárgyainkat vagy a családi emlékeinket, hanem valóságos asztalka is. A rusztikus kandallókat a természetes anyagok jellemzik akár vörös téglával, pattintott kővel, terméskővel, fagerendával.

Ha már stílusokat nézzük a kandallókkal kapcsolatban, akkor lényeges megjegyezni elengedhetetlen, hogy ezek keveredjenek. Ebből születik az eklektikus stílus, amely jellemző volt a polgári házakra. A legtöbbször gazdagon díszített eklektikus kandallókra jellemző a márvány, a mészkő vagy a terméskő felhasználása, amelynek köszönhetően kiválóan alkalmas a további díszítésre. Az ilyen kandallókat elsősorban a tágas, mégis klasszikus kialakításúbelterek fűtésére ajánljuk.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..